BESLENME
08 April 2025, Tuesday 06:00Dünya açlık tehlikesi ile karşı karşıya.
Bu gün Afrika kıtası bir yavan ekmeğe muhtaçtır.
Ortadoğu ve Orta Asya da kuraklık buğday üretimini yarıdan da aşağı çekmiştir.
Ve gelecekte temel gıda ürünleri çok çok aranır hale gelecektir.
Öyleyse Anadolu topraklarımızın genç kalması ve de bol mahsul alınması için şimdiden tedbir almalıyız.
Ben Alman Harbi denen İkinci Cihan Savaşını yaşadım.
Ekmek karneye bağlanmıştı.
Bilhassa Hasandağı yöresindeki köylülerimiz Azmi Milli Un Fabrikası ince kepeğini çuval çuval evlerine taşımalarını gördüm.
Hatta bir Taşpınar halısı ile iki torba buğday değişildiği Aksaray’da bile kıtlık kendini göstermişti.
Halen Türkiye Amerikan’ın tükettiği buğdayın iki katını tüketmektedir.
Temel gıda da ekmek başta geliyor.
Pilav ve makarnanın bile ekmekle yendiği Türkiye’de.
Malesef beslenme kültürü yoktur
Bu kültürü almış olana Avrupa sebze ve meyve ağırlıklı sofralar donatırlar.
Baklagiller de ekmeksiz yenir.
Fazla kilo hamallıktır.
Yazın turistler geldiğinde zayıf yapılarıyla sağlıklı olduklarını görüyoruz.
Beslenme kültürüne ihtiyaç vardır.
Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.
Kalın sağlıcakla...
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.