BESLENME KÜLTÜRÜ
16 Ağustos 2024, Cuma 06:17Yarım asır evvel kasaba giden müşteri tezgahtara;
Ağam Ağam etin yağlısını ver derdi.
Şimdi ise aman yağsızını ver diye rica ediyor.
Tam tersi değil mi?
Gide gide beslenme kültürü
İnsanların kafasını sardı da ondan,
Evvelce, ekonomik dar boğazda idi halk,
Karnının doyduğuna bakıyordu.
Hamur işi, bulgur pilavı ve de bakliyat ağırlıklı yemekler olarak pişerdi.
Şimdi ise sebze ağırlıklı beslenme ön planda,
Hatta sofra da çiğ yeşillikler;
Maydanoz, tere, roka, çıtlık, marul sofranın garnitürü,
Sebze ve yeşillikler sindirim sistemini rahat çalıştırır,
Mide kalp, karaciğer ve böbreğin dostu olduktan sonra
Kan dolaşımını yormaz,
Bakın şu pazar yerine,
Sebze ve yeşillikten geçilmiyor.
Kışın dahi seralarda yetiştirilen yerli yeşillikler para getiriyor, bir ev geçindiriyor.
At binenin,
Kılıç kullananın.
Kalın Sağlıcakla...
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.