DAMAK TADI
22 Eylül 2022, Perşembe 10:02Ala rasatalı domatesli bulgurun karışımı,
Sarmısak ve nane garnitürlü ÇATLATMA yemeğini bilen kaç aile kaldı ki.
Tereyağlı bulgur pilavını yufka ekmek üzerine dök de bak, üzüm hoşafı ile nasıl gider.
Eski kadınların marifetli ellerinden çıkan SU BÖREĞİ
Şimdinin su böreği nerede.
Hazırcı olduk arkadaş.
Kaygana,
Sündürme,
Çullama,
Unutuldu gayrı.
Ebemin yaptığı kurabiye,
Anamın şeker böreği,
Burnumda tütüyor inanın.
Saç böreğini kayısı hoşafı ile indir mideye de bak hiç acıkır mısın.
Davarın kaburgasından fırına sür tavayı,
Ye de bak söğürmeyi desemde
Ne o eti ve ne de o fırın ustasını bulamazsınız gayrı.
Öyle deme,
Pişirmek de bir marifet,
Altını üstüne çevirerek yakmadan belli bir sıcaklıkta ağır ağır pişen söğürme,
Yenildikçe iştah verir.
Durun hele daha da anlatmayım.
Ağzınız şapur şupur etmesin.
Orucunuz sakatlanır.
Sofranız bereketli olsun.
Kalın sağlıcakla...